Seuramme historian aikana ei ole sattunut ainuttakaan vakavaa vahinkoa tai läheltäpiti tilannetta koska noudatamme seuraavia Turvallisuusohjeita. Näitä ohjeita on noudatettava jatkossakin aina harjoituksissa

 

JOUSIAMMUNNAN TURVALLISUUSOHJEITA

JOUSIAMMUNTARADALLA TAI –KENTÄLLÄ OLEMME VASTUUSSA OMASTA JA TOISTEN TURVALLISUUDESTA, JOTEN SEURAAVIA OHJEITA TULEE NOUDATTAA   ARES ry:n HARJOITUKSISSA.

1. ARES RY:N TILAISUUKSISSA HARRASTAT JOUSIAMMUNTAA OMALLA VASTUULLASI,

ARES RY EI OLE VAKUUTTANUT SINUA MILLÄÄN TAVALLA.

 

2. JOUSI ON HENGENVAARALLINEN ASE VÄÄRINKÄYTETTYNÄ;

ÄLÄ KOSKAAN OSOITA SILLÄ TOISTA IHMISTÄ TAI ELÄINTÄ KOHTI EDES LEIKILLÄSI.

 

3. ÄLÄ JUOKSE JA HYPI JOUSIAMMUNTARADALLA;

VOIT KAATUA JA SATUTTAA ITSEÄSI OMILLA NUOLILLASI TAI KAATUA TOISTEN NUOLIIN TAI KOMPASTUA JONKUN JOUSEEN. JOUSIAMMUNTARATA EI OLE MYÖSKÄÄN LEIKKIPAIKKA, LEIKIN TIIMELLYKSESSÄ SAATTAVAT TURVALLISUUSSEIKAT UNOHTUA.

 

4. AMPUMA-ALUEELLE EI SAA MENNÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KUN AMMUNTA ON KÄYNNISSÄ.

VARMISTAUDU MYÖS SIITÄ ETTÄ TAULUILLA TAI AMPUMA-ALUEELLA EI OLE KETÄÄN ENNEN KUIN ALOITAT AMPUMISEN. AMPUMA-ALUETTA ON ALUE AMPUMAVIIVALTA ETEENPÄIN, MYÖS TAULUJEN TAKANA OLEVA ALUE. TOISAALTA, JOS HAVAITSET JONKUN MENEVÄN AMPUMA-ALUEELLE AMMUNNAN AIKANA, TULEE SINUN MAHDOLLISIMMAN KOVAÄÄNISESTI ILMOITTAA SIITÄ KAIKILLE JA PYSÄYTTÄÄ AMMUNTA (HUUDA VAIKKA ”AMMUNTA SEIS!”)

 

5. ÄLÄ LAUKAISE JOUSTA KOSKAAN TYHJÄNÄ ELI ILMAN NUOLTA;

JOUSI VOI MENNÄ RIKKI JA OSAT SAATTAVAT VAHINGOITTAA SINUA TAI MUITA LÄSNÄOLIJOITA.

 

6.  TAULULLE MENNÄÄN NUOLIA NOUTAMAAN YHDESSÄ SEN JÄLKEEN KUN KAIKKI OVAT AMPUNEET NUOLENSA.

AMMUTTUASI NUOLESI, ÄLÄ JÄÄ AMMUNTAVIIVALLE VAAN SIIRRY AMMUNTAVIIVALTA TAAKSEPÄIN JA LAITA JOUSI TELINEESEEN . TYHJÄ AMMUNTAVIIVA ON YLEENSÄ SEN MERKKI, ETTÄ KAIKKI OVAT AMPUNEET JA VOIDAAN SIIRTYÄ TAULULLE HAKEMAAN NUOLIA. VARMISTAUDU ASIASTA KUITENKIN AINA ENSIN. TUTUSTUMISTILAISUUDESSA JA OHJATUSSA HARJOITTELUSSA OHJAAJA ANTAA LUVAN SIIRTYÄ TAULUILLE.